Látnivalók, programajánló

Turistaként érkező vendégeink részére jó hírekkel szolgálhatunk. Az elmúlt néhány év jelentős változásokat hozott városunk illetve környéke idegenforgalmi kínálatában. A Busójárás idején sajnos az igényekhez képest jóval kevesebb szálláshellyel rendelkezik városunk, azok számára akik lemaradtak a farsangi eseményekről megnyílt a Busóudvar. Itt egész évben megtekinhetők a népszokás elemei.

Szintén jelentős átalakuláson ment végbe városunk másik nevezetessége a mohácsi csata történéset bemutató Mohácsi Történelmi Emlékhely.

Mohács többnemzetiségű ,rendkívül gazdag kultúráját hivatott bemutatni a belvárosban elhelyezkedő Kanizsai Dorottya Múzeum.

Englert Antal, Lakatos László és Prókai György kézműves barátaink nyitott műhelyekkel várják a látogatókat

Épített értékeink közül a belvárosban elérhető közelségben figyelmet érdemel a fogadalmi emléktemplom a városházával a főtéren, a belvárosi katolikus templom és az ortodox templom.

Fesztiváljaink közül kiemelnénk májusban Nepomuki Szent jános ünnepét a jánoskázással , a július első szombatján tartandó dunai mosást, az augusztus első szombatján tartandó Sokac Babfőző Fesztivált, augusztus 18. és 20. között tartandó nemzetközi Néptáncfesztivált. Ezek mellett számos más fesztivál rendezvény is tarkítja városunk életét, ezekről a www.mohacs.hu címen tájékozódhatnak.

A sportot és természetjárást kedvelők részére is sok mindent tartogat városunk. Vendégházunktól néhány száz méterre található a mohácsi uszoda mely fedett illetve szabadtéri résszel is rendelkezik. Ennek közvetlen szomszédságában a Duna parton van egy sporteszköz kölcsönző kerékpárokkal, túra kajakokkal és kenukkal. Számos más túrázási és kerékpáros lehetőség van környékünkön.

Környékbeli látnivalók-programajánló:

Rosta Endre és Englert Antal busómaszk faragó műhelye
Ortodox Szerb templom
Szent Miklós vízimalom
Duna-Dráva Nemzeti Park
Történelmi Emlékpark
Mohácsi Uszoda és számos kerékpárút

Különleges élmények az alábbi eseményeken:

Vince-napi pincejárás
Busójárás
Nepomuki Szent János ünnepe – jánoskázás
Mohácsi Tamburafesztivál
Dunai mosás
Sokac Babfőző Fesztivál
Néptánc Fesztivál
Mohácsi Borfesztivál